12 november 2010

Bvc

Kom just hem från barnavårdscentralen där vi kommer att gå i en tid framöver. Jättegullig dam som hette Gun kommer vara hans bvc-sköterska. Allt såg perfekt ut. Han har gått över sin födelsevikt och vägde nu 4.100 och han hade växt till 57 cm sen han föddes! Hur lång ska han bli? ;)

Kikade förbi Bonti på vägen för att lämna tillbaka en amningströja som inte alls passade. Köpte istället en super skön amnings bh :) Vi funderar på att köpa en bärsele men vet inte vilken. Förslag någon? Jag var helt inne på en Baby Björn men hon i butiken sa att Ergo var mkt bättre... Dock tycker jag BB verkar smidigare, jag kommer bara använda den när jag springer ut på kort promenader med hunden, till ICA osv. Någon som har provat lite olika bärselar kanske...?

4 kommentarer:

 1. Ergo Baby helt klart! Jag fick en som jag kommer att använda när lillen tittat ut i december och har bara hört massa gott om den.. Den kan du ju sedan använda mycket längre än BB + att den kan du ha på höfterna, ryggen och på magen...

  SvaraRadera
 2. Har bara prövat Baby björn men gillar den. Vill man ha mer avlastning kan man ju köpa den ergonomiska Baby Björn med extra stöd i ryggen. Köpte en babysling när hon växte ur Baby Björnen.

  SvaraRadera
 3. Vi har en Babybjörn comfort carrier, där bär man tyngden på höfterna istället för ryggen. Iom att vår kille är 3 månader & nästan 7 kg tung känns det inte som att man kommer orka gå några längre sträckor med honom på magen om man bara bär med ryggen + att min sambo har problem med just ryggen. Den funkar jättebra tycker jag :) Det enda negativa är väl att den är från +3 månader/6kg. Men jag tycker att BB känns bra mkt stabilare än Ergo Baby. Jag testade en sån men blev inte särskilt förtjust. Men det är ju en smaksak förstås :)

  SvaraRadera
 4. En till nybliven mamma. Grattis till sonen! :-)

  SvaraRadera