13 juli 2011

Pluppar

Livet på landet rullar på och vi promenerar, solar, badar, åker vattenskidor, spelar tennis, golf och bara har det mysigt...


 Min diet går åt helvete. Hur mycket äter man inte när man bor såhär??!! Helt sjukt. Men jag rör på mig så pass mycket att jag inte går upp nu iallafall. Lyckades ju öka 2 kg i maj-juni men såg idag att jag hade gått ner
dem igen! Jag förstår de som skyller på att de har fött barn nu. Det är faktiskt mycket svårare att gå ner i vikt efter en graviditet. Eller...det är nog lika lätt att gå ner överflödiga kilon men de där extra kilona som gör att man går från normalviktig till smal....om ni förstår vad jag menar...det är dom man får kämpa lite extra med tror jag.

Häromdagen införskaffade jag ett nytt solskydd till vagnen. Mycket större än det vi hade. Nu är han ordentligt skyddad mot solen minsann! Spf 50. Från Babyproffsen, 299 kr.



Emilio har äntligen börjar få ner lite mat med pluppar i :) Det går om man tar det väääldigt långsamt, små tuggor och mycket vatten. Vi började med att ge frukt i form av små bitar. Kiwi och nektariner funkar bra. I
början var det många kväljningar men tillslut fick han fason på det och tuggade lite och då gick det bättre!


Idag testade vi en 8 månaders burk med hela ärtor. Där gick dock gränsen tyckte han.
Det blir nog Hipps supersläta puréer ett tag till... ;)

Nu ska jag ner och spela tennis en timma!

6 juli 2011

8 månader

Jag har en trött liten kille här hemma idag. Tror att framtänderna är på g. Han har skrikit halva natten. Fick ge honom en Alvedon för att han skulle kunna sova stackarn... Nu har han sovit i 3 timmar nonstop, får nog ta och väcka honom snart.


 Igår var vi inne i stan en sväng. Hade tid hos bvc och fick konstaterat att Emilios utslag troligen var värmeutslag. Jag visade även upp mina och min bvc-tant trodde på en svår hårsäcksinflammation. Jag är skeptisk. Jag har ju samma utslag på låren...anyway, det går nog bort med tiden.
Milo vägde iallafall 10,2 kg och var 75,5 cm lång.

Efter det gick vi och fikade med Linda och lilla söta Olivia. Önskar jag hade en bild, hon är helt bedårande! 4 dagar yngre än Milo... Han blev så utmattad efter att han för första gången somnade sittandes! :)


Vi gick och kollade i affärer i väntan på att papi skulle sluta jobba och jag köpte ett par nya skor till Milo och en helikopter från Brio. Han har deras tax (som jag hade när jag var liten) som är den absoluta favoriten här hemma.

1 juli 2011

Landet häng

Vi har inte gjort så värst mycket.... Igår softade vi hela dagen. Kan dock konstatera att hängmattan och giraffpoolen har blivit Emilios sommarfavoriter.


Ibland händer det att jag och hunden håller honom sällskap...

Idag har vi varit på akuten. Trodde vi hade fått svinkoppor men tydligen inte. Vad vi har förblir ett mysterium. Som vanligt vet läkarna inte ett skit. Fattar inte varför det alltid händer mig... Jag har iallafall prickar i armhålorna och låren. Milo har fullt av exakt likadana runt halsen, ryggen och magen. Ser ut som små blåsor typ. Vi ska till bvc på tisdag, då ska jag fråga där...

Dagens roligaste grej var iallafall när korven satt och lekte på terrassen och helt plötsligt ramlade bakåt och föll rakt ner med huvudet i en skål :D Satt och fotade just då så jag fick det på bild!