31 juli 2010

Lite nytt...igen. ;)

Lite grejer jag hittade på rean igår...

Åkpåse från Petit Bateau, nästan halva priset. Tröjorna och jackan är från Zara. Den första på rean för 5 €. De andra från höstkollektionen för 12 resp. 15 €. Jackan är vändbar och lika söt åt båda hållen! Jag passar på att handla lite på Zara eftersom det är billigare här. :)

30 juli 2010

Redan ett Barça-fan..

Fått lite gjort idag också. Helt underbart väder har det varit, mulet och under 30 grader för en gångs skull! Det känns skönt att mitt blodtryck börjar komma tillbaka sakta men säkert, nu kan jag gå i normal takt utan att svimma :)
Var på jobbet och skrev på papper sen ut på stan med en kompis. Shoppade lite på rean, fikade och sen upp till en annan kompis kontor för att hämta min poncho som hon haft i en evighet! Den blir perfekt till tjockmagen i höst...



Nu kom min älskling hem. Det var hans sista dag på jobbet så nu har han semester!
Han fick lite avskedspresenter från kollegorna, bl.a två små Barça-bodys så nu kan lillplutt hejja med sin pappa!

29 juli 2010

Natalia Vodianova

Fullkomligt älskar den här bilden. Fotad av en utav mina favorit fotografer, Paolo Roversi.

Mini's första bok


Lillskrutt har fått en present från sin papi....Hans första bok! På spanska såklart.

För er som undrar så kommer jag prata svenska med honom, Rob spanska och mellan oss pratar vi nästan alltid spanska...Men eftersom det kommer ta ett tag för Rob att lära sig svenska så kommer det bli mycket engelska mellan familj och vänner. Så troligtvis kommer lillen vara trespråkig innan han ens börjar skolan. Min mamma är talpedagog för barn så hon kommer säkert hitta på massa små "övningar" för att hjälpa honom om det blir krångligt :)

Våran lägenhet står och väntar på oss


Längtar hem till vår nya lägenhet! Vill fixa och pyssla, åka till Ikea och köpa ny säng, packa upp alla mina kartonger...orkar inte sitta här i värmen och bara vänta på tisdag, dagarna går så långsamt just nu så jag blir galen snart.


Såhär såg den ut när vi köpte den för 2 månader sen. Vi kommer inte ändra så mycket. Samma matbord men en stor grå hörnsoffa ist för den lilla vita. Till sovrummet måste vi köpa en ny säng. 160 är det som får plats, det är ett mini sovrum!

Ska bli så kul att inreda och pyssla!

28 juli 2010

Det börjar ta sig

Allt fixat. Finally! Min söta snälla kompis Maria har skjutsat runt mig till banken, läkaren, lägenhets agenturen och annat tråkigt. Så skönt att ha det gjort. Vi avslutade med en mumsig lunch på hennes favorit restaurang... Det har varit så varmt idag, runt 36 grader i skuggan! Ska bli skönt att komma till regniga Sverige faktiskt ;)

Nästan allt är packat också. Bara lakan och lite kläder kvar att lägga ner i den sista väskan. R har bara två dar kvar på jobbet sen ska vi bara njuta av våra sista dagar i Barcelona... :(

27 juli 2010

Vi har beställt barnvagn :)




Vi var och kollade på Quinny Buzz 3 som vi har funderat på och blev helt kära!
Snygg och praktisk. Kändes jättelätt och smidig när vi provkörde och det som jag gillade mest var den supermjuka sitsen. Dessutom följer det numera med en XL sits som man kan byta till när barnet blir äldre. Jag gillar också att man kan ha barnet vänt mot sig om man vill.
Så det blev det där "paketet" som jag visade i ett tidigare inlägg...















Vi beställde genom pramworld eftersom många rekomenderat dem och sagt att det blir billigare...

Passade också på att köpa en Baby Björn babysitter eftersom även den var billigare där.














...och detta ingick i  barnvagnspaketet, 

- Quinny Buzz 3 (2010)
- Liggdel inkl. fleecefilt
- Extra sits XL
- Maxi Cosi babyskydd med adaptrar för vagnen
- Åkpåse
- Regnskydd, myggnät, vindskydd till sitt och liggdel
- Skötväska som fästs på vagnen

Sen köpte vi till ett terräng/snö hjul och shoppingkorg.


För alltihopa betalade vi alltså 7700 kr vilket jag tycker var ett okej pris för allt som vi får! Frakten går på 78 pund eftersom det blir 3 paket men då kommer DHL med allt direkt till dörren.

Nu återstår det bara att se om de skickar rätt grejer :)

Magbild vecka 27

26 juli 2010

99 dagar kvar!

Känns bättre med tvåsiffrigt ;) Nu börjar jag bli otålig. Längtar efter min lille skrutt... Han bökar o stökar för fullt som vanligt, inte en lugn stund  i min mage inte.

Jag har fixat och donat här hemma idag. Ytterligare två stora resväskor packade. Det tar aldrig slut! Nu har vi sex stycken proppfulla väskor på 23kg vardera. Min bror fick med sig två och vi har en till att packa med det sista och en som Robs kompis tar med sig i oktober när han kommer på besök.
Både jag och R kom hit med EN väska och efter 4 resp. 3 år åker vi nu hem med ca. 230 kg. Galet.

Det är dags för magbild. Får se om jag orkar ta en idag.. ;) Under tiden bjuder jag på ett fint foto på minis pappa som jag har tagit...


Nu ska jag sticka iväg och handla lite mat och annat smått.

25 juli 2010

Vilken helg!

Helt slut. Har haft min bror på besök och jag har inte rört på mig så mycket på länge! Vi tog bilen norrut längst kusten igår och pga att vi körde lite fel hittade vi världens finaste strand. Nästan ensamma var vi och höga vågor och perfekt väder hela dagen. På kvällen gick vi ner till centrum för att kolla nån båtutställning eftersom min bror älskar båtar, efter det till min favvis mexicanska restaurang och sen hem... Idag var Rob tvungen att jobba så jag, brorsan och Nito har gått runt och strosat barcelonas gator, fikat, ätit och slappat i parken...
Han ska åka hem snart, tar med sig två av våra resväskor också som han sen tar med sig upp till Sthlm. Perfekt!

Ikväll blir det film och glass! Det är ju söndag ;)

23 juli 2010

GB nostalgi



Satt just och pratade nostalgi grejer med en kompis och började prata om alla goda glassar som fanns. Var tvungen att kolla vilket år det var de hade den godaste glassen genom tiderna. Den hette "Crispy" och året var 1991. Jag var 10 år gammal och tryckte nog i mig 2 om dan! :) Andra favvisar var Snack och Tip Top.

Kommer även ihåg ett rosa moln som hade tuggummi-pinne, men det var nog på 80-talet...

Här kan ni gå in för nostalgitripp!

Namn

Mulet och duggregn idag. Så skönt... Jag ska bara vara hemma och fixa och städa för min bror kommer idag. Han bor i Toulouse så han tar bilen ner hit efter jobbet så han kommer väl på kvällskvisten då det tar ca 3 timmar att köra. Men en superdammsugning får det bli för han är allergisk mot hunden. Han skulle ta en tablett innan, då brukar det funka. Annars får han ta in på hotellet nedanför ;)

Nästa vecka ska jag steka på playan. Sista veckan i Barcelona och jag kommer gärna hem som en pepparkaka!  Bättre tjock o brun än tjock o blek som jag brukar säga.

Har börjat fundera på namn igen. Det är verkligen svårt. Vi har så olik smak... Hade jag fått bestämma hade det blivit en liten Damian. Men R är inte helt övertygad. Andra namn vi har på listan är Santiago, Emilio och Diego. Rob gillar Emilio men jag får bara upp Emilio Ingrosso i huvudet när jag hör det namnet! haha Det enda vi gillar båda två är Santiago och väldigt många har sagt att de gillar det men min mamma tycker inte alls om det.

Åsikter? Tips? Förslag? Någon........?

22 juli 2010

The last song

Okej...Den här filmen rekomenderas EJ till gravida och/eller känsliga personer. Just grinat mig igenom 2/3 av filmen! Fy vilken sorglig... Men jag fullkomligt älskar Nicholas Sparks filmer! (The Notebook, Dear John, A Walk To Remember). Men som sagt, ett paket näsdukar är ett måste. ;)

Dagens shopping till mig och mini

Kom hem för en stund sen och är helt slut! Även fast man är i ett shoppingcenter så går man ju ganska mycket märkte jag...eller min RYGG märkte det. ;) Mysigt iallafall...vi avslutade med att gå till Dunkin Donuts!
Ser just att min gravida granne i huset mittemot står och hänger tvätt på balkongen, bara massa bebiskläder hihi va mysigt...Hade vi stannat i Barcelona hade vi kunnat bli vänner hon o jag.

Hittade massa reafynd idag. Zara som redan är betydligt billigare i spanien är nästan gratis nu på slutrean. Dock köpte jag allt i min vanliga storlek. Vill inte slösa pengar på gravidkläder som jag bara kommer använda ett par månader till. Lovade en kompis att visa mina shoppingfynd från dagen, so here you go.....

Byxor Zara, €25
Min favorit för förebygga bristningar, Cocoa body butter, trosor Yamamay och lite smink från Sephora

Linne Mango, €9
Reafynd från Zara, €3.99 och €2.99
Blommig body €7.99
Halsduk/scarf till min lille, €2.99
Nalle och snuttefilt från BabiesRus, €9

Godmorgon

Sitter och äter frulle nu för snart kommer en kompis och hämtar upp mig, vi ska till ett shopping center o mysa runt lite. Jag måste köpa några stora linnen, alla som jag har sitter så tajt att det ser ut som sömmarna ska spricka! Zara har ju alltid nåt... Här handlar jag på Zara, i Sverige på H&M :)

Ses sen!

20 juli 2010

Jag har gjort det igen........




Fan också, jag vill inte vara sjukskriven längre. Alltså jag har ju ingenting att göra förutom att sufa runt på internet och det är faktiskt beroendeframkallande med alla dessa webshopar!
Nu beställde jag just det här söta lilla kittet från H&M. Hur kan man INTE göra det när de använder denna gudomliga gosse som modell?!



tröja 49,50
jeans 79,50
raggsockor 29,50
mössa 39,50








Nu ska jag ta och uppdatera min modeblogg. Det var ett tag sedan!

Uttråkad...

Har inte kommit långt idag. Kunde inte somna igår kväll vilket resulterade i att jag sov till 10.30 idag. Ätit frukost och svarat på några mail. Thats it!
Jag bara sitter och väntar på den 3 Augusti :) Jag vill verkligen flytta nu. Är så uttråkad att jag dör... R jobbar ju hela dagarna och jag orkar inte gå ut i värmen så jag håller mig mest inomhus med ac:n på. Skönt det ska bli att komma till Sverige och kunna gå ut och promenera plus att vi har så mycket att fixa med. Det känns så "onödigt" att bara sitta här och inte göra någonting när vi har en hel lägenhet att inreda i sthlm, kurser att gå på, familj och vänner att träffa, bebisgrejer att köpa.... 2 veckor till bara!!!

Minisen mår bra. Lika vild som vanligt! Går in i vecka 26 nu, vad tiden går fort :) Han är redan 30 cm lång och väger nästan 1 kg. Gud vad jag längtar efter att få se honom!
Just det...vi har bokat tid på Tittut kliniken den 11 Augusti. Ultraljud i 3D och 4D plus att man får med sig en filminspelning från hela besöket. Ska bli spännande...

18 juli 2010

Barnvagnsdjungeln

Jag trodde att vi hade bestämt oss för en Urban Jungle vagn. Men nu har vi börjat om igen och börjat kolla på diverse vagnar som man kan ha vända mot sig. Fan att Urban Jungle inte kan tillverka en som man kan barnet emot sig!  Tyckte det var den finaste och mest praktiska vagnen för oss ju. :(



Vi gick in på pramworld.com nyss och vilken vi än beställer så ska vi beställa därifrån. Vilken prisskillnad från Sverige!
Hittade bl.a. detta paketpris med vagn, liggkorg, bilbarnstol och åkpåse för ca 6000 kr. Årsmodell 2010. Märke Quinny Buzz 3. Så hjälp mig nu....någon som vet om det är en bra vagn?

ÄLSKAR den här låten!

16 juli 2010

Myskväll med killarna.

Har verkligen ingen lust att följa med ut ikväll. En kompis till R kom just och de skulle ut och ta ett par öl. Han tycker att jag är så tråkig som inte följer med men alltså att gå ut när det är 28 grader på kvällen, tjock och svullen i ett par platta sandaler....ehhh nej tack. Dessutom går de alltid till ölhak vilket jag avskyr...jag är mer för cocktailbarer och uteserveringar. Så jag, Nito och lillpysen ska softa och se på nån film nu istället.

Vi har inte gjort så mycket idag även fast jag fått en del praktiska saker gjort. Sa upp medlemsskapet på gymmet och sa upp mig från jobbet. Här i barcelona har man 15 dagars uppsägningstid så måste dit och skriva på papper den 31:a bara. De på jobbet har inte sett mig sen jag sjukskrev mig för ca 2 månader sen, de kommer få en chock! :) Då syntes ju inte någon mage alls plus att jag var 12 kilo lättare!
Vi gick på eftermiddagsbio också och såg Shrek 4 i 3D, den var inte så bra tyvärr och jag som verkligen gillar Shrek filmerna. :( Tror att man ska sluta göra uppföljare när man nått nummer tre kanske.

Nej, nu ska vi mysa ner oss i soffan och kolla på film...

15 juli 2010

MOLN!!!!!!!!

Underbart! Jag Har nog aldrig i mitt liv blivit så lycklig av att vakna till en grå himmel som idag. Nu ska jag minsann passa på att springa ärenden! Konsulatet för att hämta ut provisoriska passet, banken och så ner på stan en sväng. Har knappt sovit 5 timmar inatt pga en sparkandes liten kille... Undrar om det är så att vild i magen betyder vild utanför magen? Hoppas verkligen inte det....



Jag har gjort ett kap också! Ni är inte förvånade va...?

Vi ville ju hitta en praktisk bebissäng eftersom vi till att börja med kommer bo i en tvåa med litet sovrum. Leandervaggan var då ett alternativ men ett väldigt dyrt sådant...men igår hittade jag en för halva priset på blocket! Tjejen som sålde den ska åka och lämna den till mina föräldrar nu på morgonen. :)

14 juli 2010

Tror jag har en framtida fotbollsspelare i magen....

Lillkillen sparkar och sparkar. Natt o dag. Jag vaknar säkert 3-4 gånger per natt av så hårda sparkar att man kan tro att han är färdig att komma ut imorgon! Ah, just det. Jag måste köpa en liten mini Barca tröja åt honom eftersom pappa är Barca-fan :)
Idag var jag uppe med tuppen... Nito väckte mig vid 7 genom att sätta sig PÅ mitt huvud. Halvroligt sätt att vakna upp på men ändå så uppskattar jag mornarna här eftersom det ännu är "svalt". Igår hade vi 40 grader mitt på dan...kunde knappt andas! Och såklart så har jag massa ärenden nu när jag inte längre har någon bil. Igår gick jag till polisstationen för att anmäla borttappade passet och idag måste jag alltså gå till svenska konsulatet och just det...säga upp mig från jobbet! Sen är det inte mycket kvar faktiskt. Stänga ner bankkontot bara. Det blir väl det sista... Nu längtar jag!!!!


13 juli 2010

Magbild på begäran

Usch, inte så roligt o ta magbilder längre...Som en liten knubbsäl känner jag mig! Men en sak är bra. Man uppskattar nog sin kropp mer när man väl får den tillbaka. Så eftersom du tjatar Atti.... ;) Här är då magen i vecka 25.


Satte ihop bilderna från vecka 18-25 för att se skillnaden också. Undrar hur detta ska sluta....

Saknar min platta mage :(  Undrar om jag någonsin kommer få se den igen?

12 juli 2010

VI VANN!!!

Helt galet vilken folkfest här i Barcelona inatt efter att vi vann fotbollen. Spanjorerna älskar ju fotboll och jag måste säga att det har varit lite speciellt att få bo här nu när de tagit så många guld. VM, Barca, Nadal... Men nu kommer jag hem igen så nu får Sverige faktiskt ta och skärpa sig. Hoppas de hittar någon bra landslagstränare så vi åtminstonde kommer MED i VM om fyra år!


Sitter och äter frulle och kom på mig själv att bli lite nostalgisk över småsaker... Tex. hur mycket jag kommer sakna mina Chocapic-flingor :(
Och jag undrar om det finns "gravid-mjölk" i Sverige? Har druckit den under hela graviditeten. Innehåller extra av sånt vi behöver...

Ja...3 veckor kvar nu. Börjar bli lite nervös faktiskt. Men det ska bli kul att flytta tillbaka. Efter 4 år utomlands kommer jag uppskatta allt så mycket mer. Bara en sån sak att få gå ner och handla mat på Ica. Alltså förstå att man kan längta efter att få handla mat?!!!! :)

Nu måste jag gå ut i värmen och göra lite ärenden... Phu.

10 juli 2010

Nito som valp

Hittade den här videon nyss när jag kollade igenom favoriter-listan. Min lille kille som valp! Hur söt var han inte??!!

Sparkar!

Jag har en liten vilding i magen! De senaste 3 dagarna har han sparkat hur mycket som helst. Man kan till och med se det utanpå magen nu :) Såååå mysigt!

Jag börjar bli lite orolig för min viktuppgång. Har redan gått från 55-67 kg! Jag äter varken mer eller onyttigare så jag fattar inte varför?! Fortsätter det i den här takten kommer jag väl sluta på 25-30 kg plus :( Kul.

Idag har jag inte gjort någonting faktiskt. R jobbar så har bara skruttat omkring hemma. Ganska tråkigt faktiskt, men orkar inte gå till stranden pga värmen heller. Nästan 40 grader idag.
Men nu kommer han hem snart och då ska vi gå på bio! Mys, mys...

9 juli 2010

Så här vaknade jag imorse...


...med en liten skrutt halvsovandes på min mage. Han älskar o ligga på magen, eller åtminstånde vila huvudet där. Jag tror säkert han kan höra bebisen på sätt som vi inte kan.
Nito kommer bli världens bästa "storebror"!

7 juli 2010

Bil såld och mini-garderob komplett!

Bilen är såld!!! Så skönt... Var lite stressad att jag inte hade fått den såld ännu och envis som jag är så ville jag såklart tjäna pengar på den också. Och det gjorde jag! Fick 900€ MER än det jag köpte den för, för två år sen :)

Kommer dock sakna min lilla bil.... Men tygtak i sverige funkar inte tyvärr...




Har legat på playan idag, det var verkligen skönt! Dock hade jag två svenska tjejer som passerade och öste skit över hur jag kunde ligga o sola med en bebis i magen!! Jag hade lust att säga nåt så att de förstod att jag var svensk men jag sket i det... Har frågat min bm och hon sa att det inte är nån fara, UV-strålarna når inte ner till barnet. Och att fostervattnet kan börja koka är en myt. Men så typiskt svenskt att döma och klaga....usch.

Jag har ett shopping tips. La Redoute har fått in höstnytt till bebisar! Jag som inte tycker det är kul att shoppa till mig själv längre har därför just klickat hem 2 små overaller till min lille novemberbebis :)

Var väl det enda som saknades i hans start-garderob. Nu är den mer eller mindre komplett!

5 juli 2010

Nya grejer till mini...

Jag hittar inte mitt pass!!!!! Alltså...jag blir galen. Jag är så vimsig. Har letat precis överallt men nej. Så ännu en grej att fixa då....typiskt alltså.

Här är iallafall en del av det vi fyndade i helgen ;)





























Liten hoodie i stl. 3-6 mån, 6€, Zara.
Byxor i jättemjukt plysch material, stl 50, 4€, Chicco.
Stickad tröja, stl 3-6 mån, 10€, Zara.
Och så en liten Dumbo-skallra för 8€.

Alltså allt för 28€. Vilka kap!

Packa, packa, packa...

Jag har redan börjat organisera här hemma inför vår flytt. Vet inte om jag nämt det tidigare men vi köpte flygbiljetter för att åka den 3 Aug. Men shit vad mycket saker man har efter 4 år här...har redan packat fem fulla väskor på 23 kg/st och då är EN av dem killens! Vi var tvugna att börja packa redan nu för att se hur många extra väskor vi behöver förboka. Varje väska extra kostar 25 euro om man bokar i förväg, (på flygplatsen 70) så nu har vi ett humm iallafall.

Mycket man måste avsluta såhär när man byter land. Bankkonton, mobilabonnemang, bredband/hemtelefon, gymmet etc. Bara jag får den där jäkla bilen såld nu också... Vill hem och börja pyssla i nya lägenheten i Stockholm nu! Mest det som har med bebben o göra faktiskt. Åh va mysigt! Tvätta o vika kläderna, köpa hans säng, skötbord och vagn! Gud va kul att gå och köpa allt! :) Nej nu får Juli gå i raketfart tycker jag. Apropå shopping så var vi ute på rean som började i fredags. Mest för killens skull för att han behövde jeans men nope..inga jeans och efter 3 butiker gav han upp haha Men vi hittade iallafall lite grejer till minisen. Ska lägga upp foton sen!

Nu ska jag laga lite lunch!

1 juli 2010

Vilken jäkla dag alltså!

Varför är det så att ALLT händer på en o samma dag??! Börjar med att jag inte får sova mer än 2-3 timmar pga revbenssmärtan som jag fortfarande inte vet vad det är (två läkare plus min bm har alla sagt olika saker). Satans ont gör det iallafall. Så trött o grinig går jag till affären för att handla lite mat och blir genast lite gladare då jag upptäcker svensk hushållsost i ostdisken!!! Ber då den lilla fröken bakom disken att få en bit av den svenska osten. "Den är inte svensk, den är härifrån" säger hon då. "Nej, den är svensk. Titta, det står på den att den är gjord i Sverige". Men människan VÄGRAR erkänna att hon har fel och ärligt talat trodde jag för en sekund att jag skulle kasta ostjäkeln i ansiktet på henne alltså! Ok. Jag är gravid. Mkt hormoner. Men jag blir sååååå irriterad på dessa spanjorer ibland....
Så när jag kommer hem, nästa grej. Hittar ett tomt paket adresserat till mig. Slängt på marken inanför porten. Jaha, då har jag alltså inte varit hemma och brevbäraren har då bara lagt det innanför porten så vem som helst kan ta det. En smyckesdesigner från USA hade skickat mig en ring värd 130 dollar för att jag skulle recensera den i min modeblogg...men icke!
Efter det kom en tjock äcklig gubbe för att titta på min bil som e till salu. Han ville så klart provköra och när vi är typ 10 min bort så ska han testa fyrhjulsdriften och får inte i spaken o bara TVINGAR i den så spaken går sönder!!! Tjock som han va kunde han knappt röra sig så JAG fick putta in bilen till kanten av gatan och sen gå hem med mina sammandragningar i 32 graders värme i 30 min!
Så nu har jag en trasig bil och tre personer som vill köpa den. Lyckat.

Usch och fy! Rob skulle köpa Ben & Jerrys på vägen hem från jobbet. Hoppas han kommer snart! Jag behöver verkligen glass nu...